• 📰 Novinky

          • Deň červených makov 11. 11. 2023
            • Deň červených makov 11. 11. 2023

              9. 11. 2023

              Dňa 3. 11. 2023 sme v našej školskej telocvični privítali päťčlennú skupinu vojakov zo spomínaného vojenského tréningového strediska v Lešti, ktoré je dôležitým miestom pre výcvik slovenských a medzinárodných vojenských síl.

              Vojenská prítomnosť NATO na Slovensku je reakciou na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine​. Aktuálne pôsobí v Lešti približne 1 100 vojakov mnohonárodnostných síl z ČR, SR, Nemecka, USA a Slovinska, pričom najviac vojakov je tam z ČR.

              Spolu s príslušníkmi bojovej skupiny NATO sme si pripomenuli Deň vojnových veteránov, oboznámili sme sa s činnosťou na poli výcviku, riešením bojových situácií, ale tiež s denným režimom i možnosťami využívania osobného voľna. 5-členná skupina vojakov odpovedala trpezlivo na všetky zvedavé otázky našich žiakov, vrátane možností štúdia v prípade záujmu o vykonávanie tohto nemenej dôležitého povolania.

              V závere si naši žiaci spolu s vojakmi zašportovali, dokonca niektorým jednotlivcom sa podarilo aj zvíťaziť. Dnešný deň pre nás pripravila p. uč. Bc. Karina Ďuricová, za čo jej touto cestou ďakujeme!

              V M. Kameni: 9. 11. 2023                        RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Výstavka školy
            • Výstavka školy

              17. 10. 2023

              V rámci 21. ročníka Gaštanových slávností pripravila naša ZŠ s MŠ výstavku žiackych prác s jesennou tematikou, ktorá bola prístupná všetkým návštevníkom v sobotu 14. 10. 2023.

              Prípravy na výstavku škola zahájila na začiatku nového školského roka. Riaditeľka školy vyhlásila súťaž o najaktívnejšiu triedu, alebo žiakov, ktorí prinesú na výstavku najviac výrobkov, príp. aj prírodný materiál vhodný na inštalovanie výstavky v priestoroch dolnej budovy školy.

              Samotná inštalácia prebiehala v piatok 13. 10. 2023 celý deň až do 16:00hod. Výsledok v podobe nádherných výrobkov, na ktorých sa okrem žiakov aj rodičov podieľali vyučujúci základnej aj materskej školy spolu s pomocnými vychovávateľkami a asistentkami, mali možnosť posúdiť návštevníci z blízkeho aj širšieho okolia.

              Výstavka bude prístupná pre záujemcov až do konca októbra.

              Pred vchodom do budovy naše p. kuchárky ponúkali vynikajúce lokše a rôzne pomazánky, zamestanci materskej školy otvorili pre najmenších záujemcov tvorivé dielne.

              Ďakujem všetkým zamestnancom školy za aktívnu účasť pri príprave aj realizácii výstavky, len spoločným úsilím Vás všetkých je možné dosiahnuť úspech v podobe výstavky, ktorá bola určite jedinečná a neopakovateľná, len Vy viete koľko úsilia a energie bolo potrebné vynaložiť, som na Vás všetkých hrdá!

              V M. Kameni: 17. 10. 2023               RNDr. Angelika Adamová, riad. školy    

          • História je učiteľkou života
            • História je učiteľkou života

              17. 10. 2023

               

              Dňa 9. októbra 2023 sa priamo v priestoroch našej školy uskutočnila prednáška na tému holokaust, ktorá otriasla celou spoločnosťou. Našu školu navštívila PaedDr. Erika Tavaly, PhD – múzejný pedagóg z Múzea holokaustu v Seredi. Konkrétna téma vzdelávacieho programu (určená pre žiakov 8. a 9.roč.) bola: Prenasledovanie Židov počas obdobia Slovenského štátu. Prednášajúca virtuálne pútavou prezentáciou sprostredkovala najdôležitejšie pojmy ako: nacizmus, antisemitizmus, propaganda, arizácia, Židovský kódex a iné dôležité informácie, ktoré s témou úzko súvisia. Prednášky sa zúčastnili aj žiaci zo ZŠ Nenince. Dúfame, že nás ešte čaká veľa spoločných akcií.

                                                                          Mgr. Renata Melichová, vyuč. OBN

              Vyjadrenia žiakov po prednáške:

              Nemáme súdiť ľudí na základe toho ako vyzerajú, ale podľa toho ako rozprávajú“.

              Patrícia Kováčová, žiačka 9. ročníka

              Je nevyhnutné hľadať v odlišných ľuďoch podobnosti“

              Leo Fekete, žiak 9. ročníka

              Dokázali sme sa vcítiť do života Židov a aj ostatných obetí holokaustu, pretože prednáška bola úžasne pripravená. Veľmi na nás zapôsobil príbeh pani Evy, ktorá holokaust prežila a vyrozprávala nám svoje smutné spomienky.“

                                  Kristýna Ela Ďuríková a Ema Králiková, žiačky 9.ročníka

          • Odborná exkurzia v HNK A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši
            • Odborná exkurzia v HNK A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši

              9. 11. 2023

              Piataci a šiestaci ani tento školský rok nemohli odmietnuť POZVÁNKU DO KNIŽNICE. Pani učiteľky SJL Mgr. Renata Melichová a Mgr. Monika Hegedüšová s veľkou radosťou voviedli žiakov do tajomstiev knižnice.

              Vždy ochotné knihovníčky pripravili pre žiakov exkurziu po celej knižnici, nahliadli do každej jednej miestnosti, objavili rozprávky, balady i nové vedomosti, pracovali v skupinách, v ktorých si overovali už naučené. Ďakujeme za super strávené doobedie a tešíme sa na opätovné stretnutia.

                                                                                 Mgr. M. Hegedüšová, vyuč. SJL

              Príprava a  organizovanie exkurzií je neoddeliteľnou súčasťou Plánu práce školy pre tento školský rok. Je skvelou príležitosťou ako obohatiť vyučovanie slovenského jazyka a literatúry zážitkovou formou. Veríme, že každou návštevou knižnice sa zvyšuje záujem našich žiakov o čítanie, a tak sa zlepší aj ich čitateľská gramotnosť, ktorú určite využijú pri testovaní v 9. ročníku, ako aj v ďalšom živote.                                                    

                                                                   RNDr. A. Adamová,riad. školy

          • Farebná obleková výzva
            • Farebná obleková výzva

              9. 11. 2023

              Európsky deň jazykov 2023 - Farebná obleková výzva

              Drahí priatelia,

              počas posledných dní sme sa na našej škole aktívne venovali činnostiam, ktoré nám pomáhali získavať nové poznatky a znalosti o jazykoch nášho starého európskeho kontinentu.

              Popri rozličných triednych aktivitách sme vo štvrtok, 28.septembra, zorganizovali farebnú oblekovú výzvu; ktorá ako iste viete, súvisela s preoblečením sa do národných farieb akejkoľvek európskej krajiny.

              O výtvoroch našich žiakov vypovedajú nasledovné obrázky, posúďte sami...

              Všetkým aktívnym participantom úprimne ďakujeme za ich aktívnu účasť a tešíme sa na ďalšie zaujímavé aktivity na našej škole!

              Osobitné poďakovanie patrí našich pedagógom, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii spomínaných aktivít. Bez znalosti jazykov sa v dnešnom svete určite nezaobídeme.

              V M. Kameni: 9. 11. 2023                      Mgr. R. Pohanka, vyuč.ANJ,                                                                                             RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Mengeleho dievča
            • Mengeleho dievča

              26. 9. 2023

              V rámci spolupráce ZŠ s MŠ Modrý Kameň s Hradom Modrý Kameň v projekte HramokaPlus sme dostali ponuku zúčastniť sa so žiakmi našej školy interaktívnej prednášky s JUDr. Ivett Pavlis dňa 27. 06. 2023 pod návom Nesúď iných o strereotypoch, predsudkoch, nálepkovaní, podpore vnímavosti k rôznorodosti, ako bojovať proti nenávistným prejavom, ako funguje náš mozog a prečo je to tak?

              V súvislosti s Dňom obetí holokaustu a rasového násilia, ktrorý pripadá v kalendári na  9. september v súlade s učebnými osnovami dejepisu deviateho ročníka sme prijali pozvanie na stretnutie s pani Veronikou Homolovou Tóthová, novinárkou, režisérkou a spisovateľkou. Pani Homolová o.i. sa venuje spracúvaniu spomienok ľudí, ktorí prežili nacistické peklo alebo komunistické väzenie a prenasledovanie. Za sériu reportáži získala niekoľko novinárskych ocenení. V knihe Mengeleho dievča zaznamenala spomienky Violy Stern Fischerovej, ženy, ktorá prežila Mengeleho pokusy, štyri koncentračné tábory a nakoniec nacistom utiekla.

              Prednáška ku knihe "Mengeleho dievča" sa uskutočnila  22.9. 2023  v priestoroch hradnej cukrárne.

              Sme presvedčení, že táto téma by nemala upadnúť do zabudnutia, určite oslovila aj našich žiakov a vhodne obohatila výchovno-vzdelávací proces predmetov dejepis a občianska náuka. Ďakujeme!

                                                               RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Nový školský rok 2023/2024
            • Nový školský rok 2023/2024

              5. 9. 2023

              Dňa 4. 09. 2023 sme slávnostne otvorili nový školský rok 2023/2024.

              V tomto šk. roku bude našu základnú školu navštevovať 121 žiakov. Najpočetnejšia je trieda 1. ročníka, kde sa zapísalo spolu 21 žiakov. Po úvodných slovách riaditeľky školy RNDr. A. Adamovej sa naši žiaci zoznámili so svojimi triednymi učiteľmi a ostatnými pedagogickými zamestnancami školy. Do nášho pedagogického kolektívu sme prijali 3 nových zamestnancov - učiteľa nemeckého jazyka - Mgr. Lukáša Turčinu, Evanjelické náboženstvo bude vyučovať Mgr. Martina Červočová a novou p. asistentkou pre prácu so žiakmi so zdravotným znevýhodnením, ktorá je zároveň kvalifikovaná aj ako školský špeciálny pedagóg, bude Mgr. Tímea Lukáčová.

              Po slávnostnom otvorení na školskom dvore sa žiaci prvého ročníka v sprievode svojej triednej p. učiteľky Mgr. M. Buúšovej a svojich rodičov presunuli na MsÚ v Modrom Kameni, kde boli slávnostne uvedení do žiackeho stavu, čo potvrdili svojim podpisom v pamätnej knihe Mesta Modrý Kameň.

              V mene celého kolektívu zamestnancov školy prajem našim prváčikom úspešný štart na novej životnej ceste, deviatakom úspešné ukončenie povinnej školskej dochádzky na našej škole, všetkým žiakom nezabudnuteľné chvíle v rodinnom prostredí našej školy, splnenie všetkých očakávaní v podobe vynikajúcich známok, kamarátstiev a zážitkov počas celého školského roka 2023/2024. Každý neúspech predstavuje dva kroky k úspechu, nikto z nás nie je dokonalý, ale spoločnými silami môžme tento školský rok  urobiť nezabudnuteľným.

              V M. Kameni: 04. 09. 2023       RNDr. Angelika Adamová, riad. školy

          • Cena riaditeľky školy
            • Cena riaditeľky školy

              6. 6. 2023

                   Dnes si 44 žiakov školy prevzalo z rúk riaditeľky školy odmenu v podobe bezplatného zájazdu do ZOO v Budapešti. Túto odmenu venuje riaditeľka školy žiakom, ktorí sa usilujú dosahovať čo najlepšie vých.- vzd. výsledky, majú vzorné správanie, dochádzku, aktivizujú sa v rámci reprezentácie školy v súťažiach, predmetových olympiádach, v rôznych podujatiach organizovaných školou a mestom. Do tohoročnej ceny riaditeľky školy boli zahrnutí aj žiaci, ktorí sa zlepšili v prospechu a v správaní v rámci svojich možností, z čoho vyplýva, že medzi odmenenými sú aj žiaci, ktorí nepatria medzi tých najlepších.

              Pozvanie na zájazd venuje riaditeľka školy aj aktívnym rodičom, sponzorom a priateľom školy ako prejav vďačnosti za ich ochotu a obetavosť.

              Podrobné informácie sa dozviete týždeň pred odchodom na zájazd. Využite čas na zabezpečenie cestovných dokladov a pracovného voľna pre zamestnaných. Svoju účasť je potrebné potvrdiť podpisom na pozvánke, alebo osobne u riaditeľky školy.

              6. 6. 2023       Teším sa na všetkých!      RNDr. Angelika Adamová,                                                                                         riad. školy

          • Zápis do MŠ
            • Zápis do MŠ

              4. 5. 2023

              Vážení rodičia! Srdečne Vás pozývame na zápis do materskej školy.

              Využite možnosť elektronickej prihlášky v záložke elektronická prihláška! Podrobné informácie potrebné k zápisu nájdete  v záložke Zápis do 1. ročníka a MŠ, viď obrázok....  

              2. krok: prekliknite v označenom okienku "nezabudnite!" na "zápis do MŠ" viď obr. nižšie...

              Tešíme sa na Vás!!!                            RNDr. Angelika Adamová, riad. ZŠ s MŠ

          • Vyhodnotili sme 3. štvrťrok 2022/2023
            • Vyhodnotili sme 3. štvrťrok 2022/2023

              16. 5. 2023

              Už 3. krát v tomto školskom roku sme sa dňa 25. 04. 2023 zišli v šk. telocvični, aby sme si pripomenuli, čo sa nám podarilo a kde sa treba ešte zlepšovať. Na základe správ triednych učiteľov z pedagogickej rady zo  dňa 19. 04. 2023 sme hodnotili správanie, dochádzku, zlepšenie výchovno-vzdelávacích výsledkov, ale aj ich zhoršenie.

              V tomto štvrťroku sa nám podarilo zlepšiť dochádzku znížením počtu neospravedlnených hodín na 29, ktoré boli vymeškané len jedným žiakom 2. ročníka. Za triedu s najlepšou dochádzkou bola vyhlásená trieda 4. ročníka, tr. uč. Mgr. M. Buúšová.

              Najlepšie výchovno-vzdelávacie výsledku dosiahli žiaci 1. a 3. ročníka , tr. uč. Mgr. D. Račková, Mgr. E. Majorošová.

              Udelili sme 27 pochvál riaditeľkou školy, 19 pochvál triednym učiteľom, 9 pokarhaní tr. učiteľom, alebo riad. školy. Najslabšie výchovno-vzdelávacie výsledky dosahujú žiaci 8. ročníka.

              Súčasťou vyhodnotenia bolo aj udelenie ďakovných listov a sladkej odmeny 24 žiakom školy, kt. sa zúčastnili dobrovoľnej brigády v Meste Modrý Kameň ku Dňu Zeme 22. 04. 2023.

              Všetkým žiakom držíme palce, aby sa im podarilo čo najlepšie ukončiť tento školský rok a pre tých najsnaživejších pripravujeme aj tento rok cenu riaditeľky školy do ZOO v Budapešti!

              V modrom Kameni: 16. 05. 2023              RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Pasovali nás za čitateľov...
            • Pasovali nás za čitateľov...

              16. 5. 2023

              Čo krajšie môže byť pre nás prváčikov, ako to, že nás 12. 5. 2023 pasovali za čitateľov knižnice v Hontiansko-novohradskej knižnici vo Veľkom Krtíši.

              To znamená, že už poznáme písmenká, vieme čítať, splnili sme si školskú povinnosť a čo je hlavné, stali sa z nás veľkí žiaci. Údiv z toľkých kníh sme inak nevedeli vyjadriť len slovkom "WAW". Poniektorí chceli v knižnici ostať aj spať. Boli sme poučení, ako sa ku knižkám máme správať, že ako aj my, aj knižky majú svoje miesto, svoju postieľku. Zoznámili sme sa s Čitárňou, kde sme nechali odkaz pre pani knihovníčky. Tešíme sa, že tam pôjdeme opäť. A keďže sme boli veľmi dobrí, zaslúžili sme si sladkú odmenu, zmrzlinku. Hor sa do čítania !

              Aktivitu pre žiakov zorganizovala p. učiteľka Mgr. D. Račková. Veríme, že z našich prváčikov vyrastú vášniví čitatelia, nie nadarmo sa hovorí:  kniha - najlepší priateľ človeka!

              V M. Kameni: 16. 05. 2023                        RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Naše športové aktivity
            • Naše športové aktivity

              16. 5. 2023

              Vybíjaná je šport, ktorý si vyžaduje silu, rýchlosť, obratnosť a strategické myslenie. Práve tieto schopnosti si dňa 18. 4. 2023 otestovali aj naše žiačky na súťaži žiačok vo vybíjanej. Zúčastnilo sa jej celkovo 11 žiačok našej školy z ročníkov 5, 6 a 7. Dievčatá statočne bojovali proti súperkám z celého okresu a vydali zo seba maximum. Hoci sa im nepodarilo umiestniť na popredných priečkach, patrí im veľká pochvala za ich silu a odhodlanie.

              Dňa 4. 5. 2023 sa konalo obvodné kolo sútaže v malom futbale pre žiakov 5., 6. a 7. ročníka. Pri tejto príležitosti sme s našimi žiakmi vycestovali do Čeboviec, kde si chlapci zmerali svoje sily so žiakmi zo ZŠ Čebovce a ZŠ Nenince. Na naše nešťastie boli súperi tentoraz lepší a nepodarilo sa nám ich zdolať, no berieme to ako ďalšiu skúsenosť a motiváciu pracovať na sebe.

              Volejbalový turnaj pre pedagogických zamestnacov, rodičov a priateľov školy dňa 12. 05. 2023. Ďakujeme organizátorovi turnaja, II. ZŠ A. H. Škultétyho vo V. Krtíši a  Mgr. V. Kmeťovej, M. Pavúkovi, D. Vargovi a O. Ďuricovi, kt. podporili našu školu v historicky prvej účasti na turnaji tohto druhu!

              V M. Kameni: 16. 05. 2023                          RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Zaujímavé besedy
            • Zaujímavé besedy

              16. 5. 2023

              DEŇ EURÓPY pripadá na 9. mája. Pri tejto príležitosti navštívil našu školu zástupca Európskej komisie p. Andrej Krchňavý z Bratislavy. Žiaci 7.,8. a 9.roč. si vypočuli veľmi zaujímavú prednášku na tému: história EU, funkcie EU, symboly EU, orgány EU. Prednáška bola prepojená s využitím rôznych historických "artefaktov".

              Prednášku pre žiakov zabezpečila Mgr. R. Melichová, vyučujúca OBN. Ďakujeme!

              Udalosti posledných dní potvrdzujú nevyhnutnosť protipožiarnej prípravy u každého z nás. Za týmto účelom sme tento školský rok zahájili spoluprácu s pracovníkmi OR HaZZ  vo Veľkom Krtíši, kt. tento mesiac zavítali na našu školu už po druhýkrát.  V rámci tejto spolupráce pripravujeme nácvik požiarneho poplachu v mesiaci jún a v budúcom školskom roku chceme otvoriť hasičský krúžok.

              Sokoliari Majstra Vagana navštívili našu školu 3. 4. 2023. V našej školskej telocvični sa zišli naši škôlkári spolu so žiakmi 1. stupňa. Aktivitu zabezpečila p. zástupkyňa pre MŠ Bc. E. Babicová.

              V rámci workshopu Lesná škôlka - zážitkové učenie sa naši žiaci okrem iného naučili rozoznať srsť od peria, daniela od jeleňa, mali možnosť pohladkať dravce, odfotografovať sa s nimi... Veríme, že uvedené aktivity podporia pozitívny vzťah našich žiakov k prírode.

              M. Kameni: 16. 05. 2023                   RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Slávik Slovenska 2023
            • Slávik Slovenska 2023

              16. 5. 2023

              Po niekoľkoročnej prestávke sme sa zapojili do speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023.

              Dňa 4. 5.2023 našu školu reprezentovala žiačka 3. ročníka, Natália Dravecká. Veľkú podporu mala vo svojej korepetítorke Vivien Majorošovej, žiačke 6. ročníka. Obe dievčatá sa veľmi snažili, odvážne spievali za nás všetkých, súťaž si užívali. Tešíme sa, že máme na škole nádejnú hudobnú dvojicu. Dobrú náladu vyjadriili aj tancom...

              Ďakujem p. učiteľkám Mgr, D. Račkovej a Mgr. E. Majorošovej za prípravu a podporu žiačok, účasť v súťaži je pre každého účastníka veľkým umeleckým zážitkom a verím, že Vaše úsilie bude časom korunované aj úspechom v podobe umiestnenia medzi najlepšími!

              V M. Kameni: 16. 05. 2023               RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Rozprávkové vretienko 2023
            • Rozprávkové vretienko 2023

              16. 5. 2023

              25. 04. 2023 sme organizovali školské kolo recitačnej súťaže Rozprávkové vretienko. Zapojili sa žiaci od 1. po 4. ročník.

              Do okresného kola dňa 27. 4. 2023 postúpili dve žiačky - Nelka Vargová a Helenka Belinová zo 4. ročníka.

              V silnom konkurenčnom prostredí naše žiačky dôstojne reprezentovali svoju školu, dokonca Nelka Vargová vo svojej kategórii zvíťazila!!!

              Nelke srdečne blahoželáme a prajeme jej dostatok chuti a energie do ďalších súťaží, samozrejme úspešné ukončenie školského roka, nech jej úspech povzbudí a motivuje aj ostatných žiakov školy! Svoje poďakovanie rovnako adresujem p. učiteľkám, kt. žiakov pripravovali - Mgr. M. Buúšová, Mgr. E. Majorošová, Mgr. Ľ. Pavčová a Mgr. D. Račková.

              V M. Kameni: 16. 05. 2023                  RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Oslávili sme Deň Zeme...
            • Oslávili sme Deň Zeme...

              21. 4. 2023

              22. apríl je v kalendári zapísaný ako Deň Zeme. Naše tohoročné oslavy sme zahájili dnes aktivitami v školskej telocvični. Pre žiakov sme pripravili 9 stanovíšť s rôznym zameraním, na konci sme vyhlásili tri najúspešnejšie družstvá na 1. a 2. stupni.

              Vedomostný kvíz.....obrázková aktivita.....skladanie puzzle - ako vzniká dúha...pesničky, ktoré súvisia so Zemou....

              Vymenuj 5 chránených zvierat....      Odhadni ako dlho sa rozkladá v prírode plastová fľaša, banánová šupka ....

              Čo je pre našu Zem prospešné a čo nie? Vytvor štvorveršovú báseň o Zemi....4 tipy, ako šetriť energiami...

              Najúspešnejší na prvom stupni boli prváci, na druhom stupni deviataci... pochvala však patrí všetkým zúčastneným žiakom a ich pedagógom, ktorí túto aktivitu pre žiakov pripravili a zrealizovali pod vedením p. uč. Mgr. Laury Kováčovej. Ďakujeme!     

              V sobotu sme v oslavách pokračovali, svojou účasťou sme podporili brigádu organizovanú v našom meste. Za školu sa zúčastnilo 23 žiakov a dvaja pedagogickí zamestnanci školy.

              Brigáda spočívala v zbere odpadkov, ktoré sme zároveň separovali.

              Počas troch hodín sme vyčistili lokalitu Kalvárie, o ktorej vieme, že na jej území sa nachádza chránená krajinná oblasť Modrokamenská lesostep. Medzi odpadkami sa objavil starý koberec, hrniec, plastové fľaše, pneumatika - predmety, ktoré do prírody nepatria. Menší žiaci spolu s rodičmi upratovali časť mesta Ďurička, kde sa zapojili aj žiaci, ktorí v uvedenej časti bývajú.

              Po odvedenej práci nás potešilo občerstvenie v podobe pagáčikov, perníka a čaju. Veríme, že naše úsilie prinesie ovocie v podobe spokojných návštevníkov nášho mestečka a že z našich žiakov vyrastú zodpovednejší občania, ako sú tí, ktorí prírodu znečisťujú!                                                                                                                RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Budúci prváci na návšteve v 1. ročníku...
            • Budúci prváci na návšteve v 1. ročníku...

              21. 4. 2023

              V stredu, 19. 4. 2023 nás srdečne privítali naši starší kamaráti – prváci s pani učiteľkou Darinkou. Ten čas, ktorý sme strávili v príjemnom prostredí, ubehol rýchlo.

              Prváci nám, predškolákom predviedli svoje majstrovstvo v čítaní, speve, pohybovej a pracovnej aktivite. Naše deti si so záujmom prezreli Šlabikáre, plné peračníky… Spoločne sme dotvárali pracovný list.

              Na záver sme sa spoločne obdarovali. My sme priniesli voňavo jedlé kvetiny- v strede sa ukrývala lízanka. Prváci porozdávali predškolákom tužky s farebnými motýľmi a pracovným listom. Ďakujeme a tešíme sa už na zápis do prvého ročníka!                        Katka Ďurčeková, tr. uč.                                                                                                v MŠ 3

          • Prosba o pomoc
            • Prosba o pomoc

              17. 4. 2023

              Vážení rodičia a priatelia školy!

              Aj tento rok možete venovať 2% z Vašich daní pre Vaše deti.

              Môžte tak urobiť do 30. 06. 2023. Postačí vyplniť priložený formulár a priniesť do školy, alebo odovzdať priamo zástupcom rady rodičov. Už vopred ďakujeme!                                                                                                RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Ďalšie úspechy našich žiakov...
            • Ďalšie úspechy našich žiakov...

              17. 4. 2023

                  Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín patrí medzi najstaršie a najprestížnejšie súťaže na Slovensku.    V našom regióne má súťaž názov Škultétyho Zornička. Žiaci druhého stupňa sa dňa 29.3.2023 zúčastnili školského škola tejto súťaže. Porota hodnotila výber a ovládanie textu, ako aj zvukovú stránku reči. Recitátorov prišli podporiť aj ich spolužiaci. Na všetkých súťažiacich čakala sladká odmena a víťazi boli odmenení potleskom a diplomom. Žiaci Vivien Majorošová, Anička Kováčová a Leo Fekete postúpili do okresného kola vo Veľkom Krtíši.

              Okresné kolo sa konalo 5.4.2023 vo Veľkom Krtíši. Na súťaži nechýbali ani naši žiaci našej školy Vivien Majorošová (6.roč.), Anna Kováčová (7.roč.), Leo Fekete (8.roč.).

              Recitátori opäť nesklamali:2. kategória - próza: Vivien Majorošová – 3. miesto. Žiačku pripravovala Bc. Karin Cinkotová.   3. kategória - próza: Leo Fekete – 2.miesto. Žiaka pripravovala Mgr. Renata Melichová.

              Dojímavým momentom pre jubilejný 30. ročník bola prítomnosť spisovateľa Jána Feketeho, ktorý sa prišiel pozrieť na svojho vnuka. Leo Fekete recitoval úryvok práve z jeho knihy: Rosa z hviezd.

              Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za prípravu žiakov p. učiteľkám Mgr. R. Melichovej a Bc. K. Cinkotovej.                                                                                                                           RNDr. A. Adamová, riad. školy

    • Kontaktné údaje

      • Základná škola s materskou školou Modrý Kameň
      • Lipové námestie 296/28 992 01 Modrý Kameň Slovakia
      • 37831780
      • 2021641886
      • Mgr, Zuzana Balová
      • 047/4870028
      • 0903 430 025,
      • 0908 805 441
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje