• 📰 Novinky

          • Zápis do MŠ
            • Zápis do MŠ

              4. 5. 2023

              Vážení rodičia! Srdečne Vás pozývame na zápis do materskej školy.

              Využite možnosť elektronickej prihlášky v záložke elektronická prihláška! Podrobné informácie potrebné k zápisu nájdete  v záložke Zápis do 1. ročníka a MŠ, viď obrázok....  

              2. krok: prekliknite v označenom okienku "nezabudnite!" na "zápis do MŠ" viď obr. nižšie...

              Tešíme sa na Vás!!!                            RNDr. Angelika Adamová, riad. ZŠ s MŠ

          • Vyhodnotili sme 3. štvrťrok 2022/2023
            • Vyhodnotili sme 3. štvrťrok 2022/2023

              16. 5. 2023

              Už 3. krát v tomto školskom roku sme sa dňa 25. 04. 2023 zišli v šk. telocvični, aby sme si pripomenuli, čo sa nám podarilo a kde sa treba ešte zlepšovať. Na základe správ triednych učiteľov z pedagogickej rady zo  dňa 19. 04. 2023 sme hodnotili správanie, dochádzku, zlepšenie výchovno-vzdelávacích výsledkov, ale aj ich zhoršenie.

              V tomto štvrťroku sa nám podarilo zlepšiť dochádzku znížením počtu neospravedlnených hodín na 29, ktoré boli vymeškané len jedným žiakom 2. ročníka. Za triedu s najlepšou dochádzkou bola vyhlásená trieda 4. ročníka, tr. uč. Mgr. M. Buúšová.

              Najlepšie výchovno-vzdelávacie výsledku dosiahli žiaci 1. a 3. ročníka , tr. uč. Mgr. D. Račková, Mgr. E. Majorošová.

              Udelili sme 27 pochvál riaditeľkou školy, 19 pochvál triednym učiteľom, 9 pokarhaní tr. učiteľom, alebo riad. školy. Najslabšie výchovno-vzdelávacie výsledky dosahujú žiaci 8. ročníka.

              Súčasťou vyhodnotenia bolo aj udelenie ďakovných listov a sladkej odmeny 24 žiakom školy, kt. sa zúčastnili dobrovoľnej brigády v Meste Modrý Kameň ku Dňu Zeme 22. 04. 2023.

              Všetkým žiakom držíme palce, aby sa im podarilo čo najlepšie ukončiť tento školský rok a pre tých najsnaživejších pripravujeme aj tento rok cenu riaditeľky školy do ZOO v Budapešti!

              V modrom Kameni: 16. 05. 2023              RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Pasovali nás za čitateľov...
            • Pasovali nás za čitateľov...

              16. 5. 2023

              Čo krajšie môže byť pre nás prváčikov, ako to, že nás 12. 5. 2023 pasovali za čitateľov knižnice v Hontiansko-novohradskej knižnici vo Veľkom Krtíši.

              To znamená, že už poznáme písmenká, vieme čítať, splnili sme si školskú povinnosť a čo je hlavné, stali sa z nás veľkí žiaci. Údiv z toľkých kníh sme inak nevedeli vyjadriť len slovkom "WAW". Poniektorí chceli v knižnici ostať aj spať. Boli sme poučení, ako sa ku knižkám máme správať, že ako aj my, aj knižky majú svoje miesto, svoju postieľku. Zoznámili sme sa s Čitárňou, kde sme nechali odkaz pre pani knihovníčky. Tešíme sa, že tam pôjdeme opäť. A keďže sme boli veľmi dobrí, zaslúžili sme si sladkú odmenu, zmrzlinku. Hor sa do čítania !

              Aktivitu pre žiakov zorganizovala p. učiteľka Mgr. D. Račková. Veríme, že z našich prváčikov vyrastú vášniví čitatelia, nie nadarmo sa hovorí:  kniha - najlepší priateľ človeka!

              V M. Kameni: 16. 05. 2023                        RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Naše športové aktivity
            • Naše športové aktivity

              16. 5. 2023

              Vybíjaná je šport, ktorý si vyžaduje silu, rýchlosť, obratnosť a strategické myslenie. Práve tieto schopnosti si dňa 18. 4. 2023 otestovali aj naše žiačky na súťaži žiačok vo vybíjanej. Zúčastnilo sa jej celkovo 11 žiačok našej školy z ročníkov 5, 6 a 7. Dievčatá statočne bojovali proti súperkám z celého okresu a vydali zo seba maximum. Hoci sa im nepodarilo umiestniť na popredných priečkach, patrí im veľká pochvala za ich silu a odhodlanie.

              Dňa 4. 5. 2023 sa konalo obvodné kolo sútaže v malom futbale pre žiakov 5., 6. a 7. ročníka. Pri tejto príležitosti sme s našimi žiakmi vycestovali do Čeboviec, kde si chlapci zmerali svoje sily so žiakmi zo ZŠ Čebovce a ZŠ Nenince. Na naše nešťastie boli súperi tentoraz lepší a nepodarilo sa nám ich zdolať, no berieme to ako ďalšiu skúsenosť a motiváciu pracovať na sebe.

              Volejbalový turnaj pre pedagogických zamestnacov, rodičov a priateľov školy dňa 12. 05. 2023. Ďakujeme organizátorovi turnaja, II. ZŠ A. H. Škultétyho vo V. Krtíši a  Mgr. V. Kmeťovej, M. Pavúkovi, D. Vargovi a O. Ďuricovi, kt. podporili našu školu v historicky prvej účasti na turnaji tohto druhu!

              V M. Kameni: 16. 05. 2023                          RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Zaujímavé besedy
            • Zaujímavé besedy

              16. 5. 2023

              DEŇ EURÓPY pripadá na 9. mája. Pri tejto príležitosti navštívil našu školu zástupca Európskej komisie p. Andrej Krchňavý z Bratislavy. Žiaci 7.,8. a 9.roč. si vypočuli veľmi zaujímavú prednášku na tému: história EU, funkcie EU, symboly EU, orgány EU. Prednáška bola prepojená s využitím rôznych historických "artefaktov".

              Prednášku pre žiakov zabezpečila Mgr. R. Melichová, vyučujúca OBN. Ďakujeme!

              Udalosti posledných dní potvrdzujú nevyhnutnosť protipožiarnej prípravy u každého z nás. Za týmto účelom sme tento školský rok zahájili spoluprácu s pracovníkmi OR HaZZ  vo Veľkom Krtíši, kt. tento mesiac zavítali na našu školu už po druhýkrát.  V rámci tejto spolupráce pripravujeme nácvik požiarneho poplachu v mesiaci jún a v budúcom školskom roku chceme otvoriť hasičský krúžok.

              Sokoliari Majstra Vagana navštívili našu školu 3. 4. 2023. V našej školskej telocvični sa zišli naši škôlkári spolu so žiakmi 1. stupňa. Aktivitu zabezpečila p. zástupkyňa pre MŠ Bc. E. Babicová.

              V rámci workshopu Lesná škôlka - zážitkové učenie sa naši žiaci okrem iného naučili rozoznať srsť od peria, daniela od jeleňa, mali možnosť pohladkať dravce, odfotografovať sa s nimi... Veríme, že uvedené aktivity podporia pozitívny vzťah našich žiakov k prírode.

              M. Kameni: 16. 05. 2023                   RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Slávik Slovenska 2023
            • Slávik Slovenska 2023

              16. 5. 2023

              Po niekoľkoročnej prestávke sme sa zapojili do speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023.

              Dňa 4. 5.2023 našu školu reprezentovala žiačka 3. ročníka, Natália Dravecká. Veľkú podporu mala vo svojej korepetítorke Vivien Majorošovej, žiačke 6. ročníka. Obe dievčatá sa veľmi snažili, odvážne spievali za nás všetkých, súťaž si užívali. Tešíme sa, že máme na škole nádejnú hudobnú dvojicu. Dobrú náladu vyjadriili aj tancom...

              Ďakujem p. učiteľkám Mgr, D. Račkovej a Mgr. E. Majorošovej za prípravu a podporu žiačok, účasť v súťaži je pre každého účastníka veľkým umeleckým zážitkom a verím, že Vaše úsilie bude časom korunované aj úspechom v podobe umiestnenia medzi najlepšími!

              V M. Kameni: 16. 05. 2023               RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Rozprávkové vretienko 2023
            • Rozprávkové vretienko 2023

              16. 5. 2023

              25. 04. 2023 sme organizovali školské kolo recitačnej súťaže Rozprávkové vretienko. Zapojili sa žiaci od 1. po 4. ročník.

              Do okresného kola dňa 27. 4. 2023 postúpili dve žiačky - Nelka Vargová a Helenka Belinová zo 4. ročníka.

              V silnom konkurenčnom prostredí naše žiačky dôstojne reprezentovali svoju školu, dokonca Nelka Vargová vo svojej kategórii zvíťazila!!!

              Nelke srdečne blahoželáme a prajeme jej dostatok chuti a energie do ďalších súťaží, samozrejme úspešné ukončenie školského roka, nech jej úspech povzbudí a motivuje aj ostatných žiakov školy! Svoje poďakovanie rovnako adresujem p. učiteľkám, kt. žiakov pripravovali - Mgr. M. Buúšová, Mgr. E. Majorošová, Mgr. Ľ. Pavčová a Mgr. D. Račková.

              V M. Kameni: 16. 05. 2023                  RNDr. A. Adamová, riad. školy

      • Kontaktné údaje

        • Základná škola s materskou školou Modrý Kameň
        • Lipové námestie 296/28 992 01 Modrý Kameň Slovakia
        • 37831780
        • 2021641886
        • Mgr, Zuzana Balová
        • 047/4870028
        • 0903 430 025,
        • 0908 805 441
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje