• 📰 Novinky

          • Oslávili sme Deň Zeme...
            • Oslávili sme Deň Zeme...

              21. 4. 2023

              22. apríl je v kalendári zapísaný ako Deň Zeme. Naše tohoročné oslavy sme zahájili dnes aktivitami v školskej telocvični. Pre žiakov sme pripravili 9 stanovíšť s rôznym zameraním, na konci sme vyhlásili tri najúspešnejšie družstvá na 1. a 2. stupni.

              Vedomostný kvíz.....obrázková aktivita.....skladanie puzzle - ako vzniká dúha...pesničky, ktoré súvisia so Zemou....

              Vymenuj 5 chránených zvierat....      Odhadni ako dlho sa rozkladá v prírode plastová fľaša, banánová šupka ....

              Čo je pre našu Zem prospešné a čo nie? Vytvor štvorveršovú báseň o Zemi....4 tipy, ako šetriť energiami...

              Najúspešnejší na prvom stupni boli prváci, na druhom stupni deviataci... pochvala však patrí všetkým zúčastneným žiakom a ich pedagógom, ktorí túto aktivitu pre žiakov pripravili a zrealizovali pod vedením p. uč. Mgr. Laury Kováčovej. Ďakujeme!     

              V sobotu sme v oslavách pokračovali, svojou účasťou sme podporili brigádu organizovanú v našom meste. Za školu sa zúčastnilo 23 žiakov a dvaja pedagogickí zamestnanci školy.

              Brigáda spočívala v zbere odpadkov, ktoré sme zároveň separovali.

              Počas troch hodín sme vyčistili lokalitu Kalvárie, o ktorej vieme, že na jej území sa nachádza chránená krajinná oblasť Modrokamenská lesostep. Medzi odpadkami sa objavil starý koberec, hrniec, plastové fľaše, pneumatika - predmety, ktoré do prírody nepatria. Menší žiaci spolu s rodičmi upratovali časť mesta Ďurička, kde sa zapojili aj žiaci, ktorí v uvedenej časti bývajú.

              Po odvedenej práci nás potešilo občerstvenie v podobe pagáčikov, perníka a čaju. Veríme, že naše úsilie prinesie ovocie v podobe spokojných návštevníkov nášho mestečka a že z našich žiakov vyrastú zodpovednejší občania, ako sú tí, ktorí prírodu znečisťujú!                                                                                                                RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Budúci prváci na návšteve v 1. ročníku...
            • Budúci prváci na návšteve v 1. ročníku...

              21. 4. 2023

              V stredu, 19. 4. 2023 nás srdečne privítali naši starší kamaráti – prváci s pani učiteľkou Darinkou. Ten čas, ktorý sme strávili v príjemnom prostredí, ubehol rýchlo.

              Prváci nám, predškolákom predviedli svoje majstrovstvo v čítaní, speve, pohybovej a pracovnej aktivite. Naše deti si so záujmom prezreli Šlabikáre, plné peračníky… Spoločne sme dotvárali pracovný list.

              Na záver sme sa spoločne obdarovali. My sme priniesli voňavo jedlé kvetiny- v strede sa ukrývala lízanka. Prváci porozdávali predškolákom tužky s farebnými motýľmi a pracovným listom. Ďakujeme a tešíme sa už na zápis do prvého ročníka!                        Katka Ďurčeková, tr. uč.                                                                                                v MŠ 3

          • Prosba o pomoc
            • Prosba o pomoc

              17. 4. 2023

              Vážení rodičia a priatelia školy!

              Aj tento rok možete venovať 2% z Vašich daní pre Vaše deti.

              Môžte tak urobiť do 30. 06. 2023. Postačí vyplniť priložený formulár a priniesť do školy, alebo odovzdať priamo zástupcom rady rodičov. Už vopred ďakujeme!                                                                                                RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Ďalšie úspechy našich žiakov...
            • Ďalšie úspechy našich žiakov...

              17. 4. 2023

                  Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín patrí medzi najstaršie a najprestížnejšie súťaže na Slovensku.    V našom regióne má súťaž názov Škultétyho Zornička. Žiaci druhého stupňa sa dňa 29.3.2023 zúčastnili školského škola tejto súťaže. Porota hodnotila výber a ovládanie textu, ako aj zvukovú stránku reči. Recitátorov prišli podporiť aj ich spolužiaci. Na všetkých súťažiacich čakala sladká odmena a víťazi boli odmenení potleskom a diplomom. Žiaci Vivien Majorošová, Anička Kováčová a Leo Fekete postúpili do okresného kola vo Veľkom Krtíši.

              Okresné kolo sa konalo 5.4.2023 vo Veľkom Krtíši. Na súťaži nechýbali ani naši žiaci našej školy Vivien Majorošová (6.roč.), Anna Kováčová (7.roč.), Leo Fekete (8.roč.).

              Recitátori opäť nesklamali:2. kategória - próza: Vivien Majorošová – 3. miesto. Žiačku pripravovala Bc. Karin Cinkotová.   3. kategória - próza: Leo Fekete – 2.miesto. Žiaka pripravovala Mgr. Renata Melichová.

              Dojímavým momentom pre jubilejný 30. ročník bola prítomnosť spisovateľa Jána Feketeho, ktorý sa prišiel pozrieť na svojho vnuka. Leo Fekete recitoval úryvok práve z jeho knihy: Rosa z hviezd.

              Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za prípravu žiakov p. učiteľkám Mgr. R. Melichovej a Bc. K. Cinkotovej.                                                                                                                           RNDr. A. Adamová, riad. školy

      • Kontaktné údaje

        • Základná škola s materskou školou Modrý Kameň
        • Lipové námestie 296/28 992 01 Modrý Kameň Slovakia
        • 37831780
        • 2021641886
        • Mgr, Zuzana Balová
        • 047/4870028
        • 0903 430 025,
        • 0908 805 441
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje