• 📰 Novinky

          • Vianočné trhy 2022
            • Vianočné trhy 2022

              28. 12. 2022

              Posledný deň pred zimnými prázdninami sme organizovali v škole vianočné trhy. Priestory našej školskej telocvične zaplnila vianočná výzdoba, vôňa vianočného punču, stoly s množstvom nápaditých výrobkov vhodných ako darček alebo dekorácia v rámci vianočnej výzdoby príbytkov...zapojili sa malí i veľkí...

              Prípravy sa začali už od rána. Trhy otvorila p. riaditeľka RNDr. Angelika Adamová krátkym príhovorom.  Nasledoval kultúrny program v podaní žiakov 1. a 2. stupňa...program si nacvičovali aj naši najmenší, škôlkárikovia, kvôli zvýšenej chorobnosti sa však nemohli zúčastniť.

              Ponuka trhov bola bohatá a rôznorodá....

              Zavítali ku nám aj naši bývalí žiaci....

              Prišli aj rodičia, st. rodičia, priatelia školy....

              Medovníčky piekli a zdobili v školskej jedálni v spolupráci s p. vychovávateľkou Zlatkou Sulačekovou...

              Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby sa vianočné trhy mohli uskutočniť. Výťažok z predaja ostáva pre potreby jednotlivých tried počnúc materskou školou až po 9. ročník základnej školy.

              Nech sa pohodová atmosféra vianočných trhov prenesie aj do príbytkov našich žiakov, kolegov a priateľov školy. Prajeme šťastné a pokojné prežívanie sviatkov počas prichádzajúcich zimných prázdnin!

                                                                                  RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Vyhodnotenie 1. štvrťroka šk. roka 2022/2023
            • Vyhodnotenie 1. štvrťroka šk. roka 2022/2023

              28. 12. 2022

              V snahe pochváliť každé zlepšenie, a tak zvýšiť motiváciu žiakov k dosahovaniu čo najlepších vých.- vzdelávacích výsledkov, na konci 1. štvrtiny školského roka sme slávnostne vyhodnotili dosiahnuté výsledky v školskej telocvični.

              Pochválili sme žiakov za výborné vých.- vzd. výsledky, vyhodnotili sme triedu, ktorá má najlepšiu dochádzku - 0 neospravedlnených hodín a najmenší priemerný počet vymeškaných hodín na 1 žiaka. Vzorná dochádzka je základným predpokladom úspešného zvládnutia učiva, žiadna domáca príprava nenahradí to, čo sa môže naučiť žiak priamo v škole.

              Osobitnú pozornosť a pochvalu si zaslúžia žiaci, ktorí sa aktivizovali v predmetových súťažiach a olympiádach, kde sme zaznamenali aj prvé úspechy.

              Vyhodnotili sme tiež súťaže vyhlásené riaditeľkou školy o najaktívnejšiu triedu v zbere prírodného materiálu  a športový turnaj o cenu riaditeľky školy.

              Neteší nás skutočnosť, že mnohí žiaci si svoj prospech zhoršili, až 50% žiakov školy má slabý až nedostatočný prospech. Otvorene sme pomenovali príčiny školského neúspechu, ako sú nezáujem o učenie, žiadna domáca príprava, nízka účasť rodičov na rodičovskom združení a nechuť do akejkoľvek aktivity, okrem chatovania, alebo hrania počítačových hier. Určite ešte stále doznieva medzi žiakmi dopad izolácie počas pandémie a dištančného vzdelávania. Samozrejme, že nestačí len konštatovať, chceme prijímať opatrenia, ktorými docielime nápravu. Tá nepríde okamžite, je však dôležité začať, trpezlivo pokračovať a veriť v zlepšenie... V závere žiaci prísľubili pred očami ostatných žiakov celej školy, že k 1. polroku si svoj prospech aj dochádzku chcú zlepšiť...uvidíme 30. 01. 2023!

                                                                                            RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!
            • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

              28. 12. 2022

              Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

              V novembri nás od organizátora celoslovenského jazykového šampionátu WocaBee potešila naozaj skvelá správa – triedy 3. a 7. ročníka obsadili v tvrdej konkurencii prvé dve miesta, čím celú súťaž jednoznačne ovládli. Víťazstvo v okresnom kole je pre nás o to cennejšie, že celková účasť v štvrtom ročníku šampionátu dosiahla rekordný počet 47 735 žiakov a študentov z celého Slovenska. Tento úspech poukazuje na kvalitnú základňu žiakov na našej škole, ktorí vďaka svojej usilovnosti a cieľavedomosti dosiahli skutočne obdivuhodný výsledok. Žiaci 3. ročníka obsadili v krajskom kole veľmi pekné 6. miesto. Svoje poďakovanie adresujem aj p. uč. ANJ Mgr. Róbertovi Pohankovi a samozrejme rodičom, ktorí podporili účasť zapojených žiakov finančne. Ďakujeme!

                                                                                       RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Zatvorenie MŠ
            • Zatvorenie MŠ

              14. 12. 2022

              Upozorňujeme rodičov detí navštevujúcich MŠ, že od zajtra, t.j. 20. 12. 2022 pokračujeme v prerušení prevádzky v MŠ z dôvodu pretrvávajúcej zvýšenej chorobnosti detí v MŠ.

          • Beseda s Dušanom Cinkotom
            • Beseda s Dušanom Cinkotom

              9. 12. 2022

              Dnes 9. decembra 2022 nás poctil svojou návštevou slovenský filmový a divadelný herec Dušan Cinkota.

              Má veľmi jemný, charakteristický hlas, vďaka ktorému vytvoril veľa postáv v dabingu, ako herec je obsadzovaný rovnako do komediálnych ako aj dramatických postáv v rámci divadelných dosiek ako aj filmov.

              Našich žiakov najviac zaujímali jeho skúsenosti v oblasti, v ktorej sa dostal do konfliktu so zákonom. Cez vlastné životné skúsenosti sa usiloval odovzdať žiakom posolstvo lepšej voľby vo svete plnom klamlivých príležitostí. Veríme, že jeho slová zanechali v srdciach našich žiakov nezmazateľnú stopu a rovnako veríme, že po odchode z našej školy z nich vyrastú šťastní a bezúhonní ľudia!

              Ďakujeme p. uč. Mgr. Karine Cinkotovej, ktorá nám túto besedu sprostredkovala.

              V M. Kameni: 9. 12. 2022                             RNDr. A. Adamová, riad. školy

          • Sv. Mikuláš zavítal aj medzi nás...
            • Sv. Mikuláš zavítal aj medzi nás...

              6. 12. 2022

              Mám pre vás tri dary: šťastie do domu, lásku do srdiečka a lásku pre každého..​​​​​.​

              Svoje dary rozdával našim najmenším, škôlkárom...Vítaj, vítaj Mikuláš, čo v batohu pre nás máš? Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece, nikto z nás už čakať nechce. Áno, áno už tu bol, balíčky nám priniesol. Ďakujeme!

              Tešili sa aj mladší školáci...

              ...aj tí starší...

              Zo srdca ďakujeme!!!

      • Kontaktné údaje

        • Základná škola s materskou školou Modrý Kameň
        • Lipové námestie 296/28 992 01 Modrý Kameň Slovakia
        • 37831780
        • 2021641886
        • Mgr, Zuzana Balová
        • 047/4870028
        • 0903 430 025,
        • 0908 805 441
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje